Camping Château Le Verdoyer

 • Luxe bungalowtent op -kasteelcamping
 • Nieuw sinds 2016: een overdekt verwarmd zwembad op de camping!
 • Zwembadcomplex met lange glijbaan
 • Ideaal voor gezinnen met kinderen
 • Onderdeel van “C’est si Bon“, campings met een gastronomische verrassing
 • Diverse eetgelegenheden aanwezig
 • Circa 925 km. van Utrecht / 797 km. van Antwerpen
 • Nederlands gesproken
 • Meer informatie op de site van Château Le Verdoyer en Facebook
 • Uitstekende ANWB-beoordeling
 • Kinderclub aanwezig (ook in het Nederlands)
 • Label ‘La Clef Verte’ (De Groene Sleutel): kwaliteit met respect voor de natuur
 • WiFi-zone – wifi gratis op het terras en bij de bar
 • Huisdieren niet toegestaan in de vakantietent

De camping

Juliette wrijft haar ogen uit bij het zien van Château le Verdoyer. Wat een prachtig château. Mag ik hier mijn vakantie genieten?

De camping
Le Verdoyer is een camping van Nederlandse eigenaren op het landgoed van een eeuwenoud gerestaureerd kasteel. Juliette houdt vooral van deze camping vanwege de mooie gebouwen en de heerlijke omgeving. Le Verdoyer is lid van de kwaliteitsgroep C’est si Bon. U wordt ontvangen in alle gastvrijheid, op een camping waar begrippen als “gezelligheid” en “camping” nog betekenis hebben. De camping is een mooie mix van comfort, natuur, intimiteit, activiteit en ontspanning. Terug naar de echte waarden van kamperen, het herontdekken van de gezellige vakanties in de openlucht. En daar kan Juliette het helemaal mee eens zijn.

De camping ligt in het noordelijke deel van de Dordogne, ook wel de Périgord Vert genoemd, met groene bossen en kleine meren in het Parc Naturel Regional Périgord-Limousin. Het 15 hectare grote landgoed, met volop tamme kastanjes en oude eiken, heeft drie van zulke meren. Twee meren – waaronder één vlak voor het kasteel – om in te vissen en één waar u kunt komen via een wandelpad, met zwemgedeelte.

De activiteiten
Le Verdoyer heeft een mooi zwembadcomplex met zwembaden met drie verschillende afmetingen en een waterglijbaan van 37 meter. En nieuw in 2016: een extra overdekt en verwarmd zwembad maakt dat u ook in het voor- en naseizoen heerlijk kunt zwemmen. In het hoogseizoen worden activiteiten georganiseerd voor de kinderen in de gratis KinderClub (5 tot 13 jaar).

Uiteraard is er van alles te doen en te beleven op het terrein of in de omgeving. Tennis, tafeltennis, jeu de boule, paardrijden, wandelen, karten en nog veel meer. Er zijn vele kleine dorpjes met vele bezienswaardigheden in de omgeving. Te veel om op te noemen, u komt echt tijd te kort.

Even ontspannen
Op de binnenplaats tussen de receptie en de bar worden vaak avondactiviteiten georganiseerd en dit is tevens en plezierige plaats om van een drankje te genieten en te ontspannen. En verder kunt u voor een goede maaltijd terecht in het Restaurant Le Verdoyer en in de Snack Bar.

Le Verdoyer heeft een kleine winkel waar u dagelijks heerlijk verse croissants kunt kopen. Natuurlijk zijn ook de echte Franse baguettes verkrijgbaar.

Alles klopt aan deze camping. Juliette mag hier haar vakantie genieten!

Recreatieve tips

Recreatieve tips

Op camping Château Le Verdoyer is veel te doen. Hieronder ziet u een overzicht van de diverse mogelijkheden:

Sport en spel

 • Voetbal, tennis, volleybal, jeu de boules / petanque, basketbal, fietsen (fietsenverhuur op de camping), vissen in de twee visvijvers voorzien van vissteigers, tafeltennis, wandelen (diverse routes in de bossen).
 • Zwemmen in het zwemven aan de rand van de camping of zwemmen in een mooi complex van zwembaden (3 verschillende afmetingen) met een zonneterras en een waterglijbaan van 37 meter lang. En nieuw in 2016: een extra overdekt en verwarmd zwembad!
 • Op de camping worden sporttoernooien georganiseerd waaronder pool- en darttoernooien.
 • In het hoogseizoen zijn er regelmatig soirées met optredens door professionele artiesten.
 • In de omgeving kunt u kanoën, paardrijden golfen, karten en wandelen.Voor de kinderen:
 • In het hoogseizoen komt er een echt kindercircus. Ook is er een verrassend bezoek van een clown, een heks of een cowboy aan de beroemde KinderClub (gratis). En natuurlijk kun je meedoen aan de Playbackshow.
 • Er zijn voldoende speelgelegenheden met schommels en glijbanen op de camping en er is een ruimte vol computerspellen.


Uit eten

 • Restaurant Le Verdoyer
 • De Snack Bar en afhaalmaaltijden.


iBoodschappen en winkelen

Voor enkele kleine boodschappen kunt u terecht in de kampwinkel. De grote supermarkten bevinden zich in Nontron. Maar ook is er een goede supermarkt (Simply Market) in Saint Pardoux La Riviere. Deze supermarkten zijn uitstekend te bereiken. Maar u kunt natuurlijk ook uw boodschappen doen op de plaatselijke markt.

hr
iMarkten

Dinsdag | Brântome en Mareuil
Woensdag | Périgeux & Piégut
Donderdag | La Coquille & St. Pardoux la Rivière
Vrijdag | Brântome & Saint Saud
Zaterdag | Agonac, Thiviers & Nontron
Zondag | Champagnac de Bélair & St. Pardoux la Rivière
Let wel op de markttijden. Vaak zijn de markten alleen ’s ochtends!

hr
De omgeving

0-10 kilometer U kunt vele wandelingen maken in de vrije natuur.
Champs Romain 2 km. Ideaal om te wandelen.
Saint Saud Lacoussiére 3 km.
Groot meer voor vissen en zwemmen, château de Beynac (XIXe). Winkeltjes, markt, kerk. Start van een wandeltocht met een mooie waterval.
Abjat sur Bandiat 5 km.
Naast de winkeltjes en kerk, is er een stukje natuurgebied met de schilderingen van Pierre Rapeau op stenen en bomen.
Saint Pardoux la Riviere 8 km.
Belangrijke constructie in de XIIIe eeuw, een overblijfsel van de dominicanen kerk uit de XIIe eeuw met een zonnesteen, uitzichtspunt van Brin.

10-20 kilometer
Augignac 10 km.
Romeinse kerk XIIe eeuw, een werkende watermolen 3km verderop produceert olie en maalt graan.
Miallet 10 km.
Een 16e kasteel en Château La Lambertie (15e-17e-eeuws kasteel) op de D77. Stuwdam op weg naar la Coquille. Bezoek eens de Bisonboerderij du Périgord.
U moet de omgeving zien : een bourgeoise huis Fousseyron (18e-eeuws) in Conderfery, menhirs en tumulus, ruines van een ziekenhuis, sporen van een Keltisch kamp, twee landhuizen: les Moulières & la Glody.
Milhac de Nontron 12 km.
Nontron 15 km.
Stadhuis gebouwd tussen 1822 en 1828, kerk Notre-Dame des Ronces, bekende ” rue des chèvres “, messenmakers van Nontron. Vele winkeltjes, supermarkten, cafés… Ook bekend om de Jardins des Arts. Markt op zaterdag.
Piegut-Pluviers 15 km.
Belangrijke markstad, vele winkeltjes, een populaire markt op woensdagmorgen, toren van Piegut, maison à tourelles uit de XVe eeuw, de kerk van Pluviers uit de XIIe eeuw. Markt op woensdag.
Saint Estephe 16 km.
Groot zwemmeer, vissen en zeilen…
Prachtige Romeinse kerk in het hart van het dorpje, Château de Puycharneau (365 ramen : een per dag), een liggende menhir in Fixard, een steenhouwer in Lacaujammet, de steen Roc Branlant en de “Chapelet du diable”

20-30 kilometer
Saint Jean de Col 20 km.
Lid van de vereniging : Les plus beaux Villages de France. Klein middeleeuws dorpje voorzien van huizen, oude gotische brug bedekt met ronde stenen, château de la Marthonie, Romeinse kerk St Jean Batiste, watermolen vlakbij de oude brug, fontein van de liefde en fontein van jeugd en van ziekte.
Brantôme 20 km.
In de grotten: een fontein, een trogloditische woning, een klooster, een kerktoren (de oudste in Frankrijk), een duiventil, een watermolen, een schitterend beeld van de Laatste Veroordeling, maar ook veel kleine winkeltjes. Een erg leuke markt op dinsdag en vrijdag. Kanovaren met Brântome Canoe.
La Chapelle Fauchere 20 km.
Een kasteel (Xve – XVIIe), een washuis, een watermolen en een duiventil. De plaats genaamd ” Petit Jumilhac “, een kleine kerk op een heuvel met een uitzichtspunt.
Thiviers 20 km.
Klein stadje met verschillende markten (boerderijproducten, Foie Gras…). museum van ganzen en eenden, Maison du foie gras, château de Vaucocour, liefdesfontein, washuis, la Marène en een uitzichtspunt als u Thiviers verlaat richting Nontron in Mauchat (watertoren). Markt op zaterdag.
Villars 20 km.
Kerk St Martial (XVIe) gereconstrueerd in de gotische periode, oude hal en ronde vijver, washuis en fontein. Villars ” het dorp van de 3 wonderen” : château de Puyguilhem, Abdij van Boschaud en prehistorische grotten.
Javerlhac 27 km.
Carting circuit 1.200 mtr.
Teyjat 30 km.
Prehistorische site met graveringen van meer dan 10.000 jaar geleden.
Varaignes 32 km.
13e – 15e eeuws kasteel.
Mareuil 37 km.
Château de Mareuil. Markt op dinsdag.
De route

De route

Château le Verdoyer
24470 Champs Romain, Frankrijk
Tel. : 00-33-553 56 94 64

GPS
GPS-coördinaten Breedtegraad 45°33’05” (Noord)/ Lengtegraad 00°47’41 (Oost)
TomTom-navigatie Frankrijk > Stad: Champs-Romain > Straat: Le Verdoyer
Tip

Camping Château le Verdoyer ligt dicht bij het plaatsje Saint-Saud-Lacoussiére (indien uw navigatie u slechts tot Champs-Romain brengt).

Route
Hieronder ziet u de locatie van camping Château le Verdoyer. U kunt in- en uitzoomen en de kaart verschuiven met behulp van uw muis.

Om de route vanaf uw startpunt te berekenen klikt u op dit symbool op de kaart: .
Vervolgens opent Google Maps in een nieuw tabblad, en kunt u daar uw startpunt invullen. De beste route naar uw vakantiebestemming wordt vervolgens berekend.

Ook in Frankrijk wordt gecontroleerd op snelheid. Het dragen van gordels is verplicht en het is verboden te bellen zonder handsfreeset.

In Frankrijk is het verboden om gebruik te maken van flitspaalsignalering via uw navigatiesysteem.

Juliette wenst u een goede reis!

Boek NU!

Boek nu direct uw Juliette vakantietent!

Juliette houdt van duidelijkheid. Daarom zijn de genoemde weekprijzen gewoon de totaalprijzen voor het huren van de vakantietent. Op camping Château le Verdoyer betaalt u nog wel de toeristenbelasting zelf bij de receptie van de camping. Kies in de kalender voor het hoogseizoen de gewenste zaterdag van aankomst en de zaterdag van vertrek. In het voor- en naseizoen kunt u flexibel kiezen (met een minimum van 3 nachten). Eventuele gekozen extra’s en kortingen worden automatisch berekend. Heeft u een probleem bij het boeken of heeft u andere vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen met Juliette!