Juliette neemt u mee naar de Dordogne!

Wat een landschap … wat een geweldige ervaring. In de Dordogne voelt Juliette zich helemaal thuis. Uw vakantie start hier!

De Dordogne is één van de bekendste departementen van de regio Aquitanië (Aquitaine). Wanneer een Fransman spreekt over de Dordogne, bedoelt hij altijd de rivier. De streek Dordogne zal hij aanduiden als de Périgord. De Périgord is verdeeld in vier gebieden die naar een kleur vernoemd zijn. Dit zijn de Périgord Noir (het gebied rond Sarlat), Blanc (rond en ten zuiden van Périgueux), Pourpre (rond Bergerac) en Vert (in het noorden, rond Nontron).

De Dordogne heeft nog uitgestrekte bossen en ongerepte natuur. Maar als u belangstelling heeft voor middeleeuwse stadjes, kloosters en kastelen, dan kunt u in deze streek zeer goed uit de voeten. De vaak perfect gerestaureerde kastelen en bastiden spiegelen zich in de rivieren en maken een betoverende indruk.

En dan de wereld ondergronds! De grillige druipsteengrotten en de verrassende prehistorische tekeningen zullen u aangenaam verrassen. De Dordogne was 400.000 jaar geleden één van de belangrijkste toevluchtsoorden voor de mens uit Oost-Europa die destijds de ijstijd probeerde te ontvluchten. Toen herkende men al de schoonheid van de Dordogne! De herinneringen zijn nog op veel plaatsen in de Dordogne te vinden in de grotten waar men destijds woonde en waar men de bekende rotsschilderingen heeft gemaakt.

De Dordogne is een divers gebied met bergen, wijngaarden en vruchtbare rivierdalen. Met de Dordogne kiest Juliette voor een gebied waar veel te doen is. Paardrijden, fietsen, all-terrain-biking en kanovaren zijn ideale sporten om het gebied te verkennen. En na alle inspanning is het goed eten. Zelf walnoten zoeken in het bos! En wat dacht u van een door de bakker gemaakte overheerlijke authentieke truffeltaart?

Gaat u méé met Juliette naar de Dordogne?

De camping
Juliette heeft twee bijzonder mooie en comfortabele campings voor u gevonden die geheel voldoet aan haar hoge kwaliteitseisen.

-Camping Château Le Verdoyer   
Champs Romain – Périgord Vert (Noord-Dordogne)
-Camping Les Tourtelles  
Tourtoirac – Dordogne