Juliette geniet van… de Limousin!

Bossen en meertjes. Daar geniet Juliette helemaal van. Daar vergeet zij haar dagelijkse drukke leven en vindt zij haar welverdiende vakantie. Even niets … even weg.

Juliette kiest niet voor niets voor de Limousin, want hier komt zij tot rust. En U ook. De Limousin is een nog ongerept, dunbevolkt gebied aan de westkant van het Centraal Massief. De regio ligt in het binnenland van Frankrijk en bestaat uit de drie departementen Corrèze, Creuse en Haute Vienne.

De Limousin heeft eenzelfde uitstraling als de Dordogne, maar een groot deel van de streek is nog (toeristisch) onontdekt. De Limousin is zonder twijfel Frankrijks groenste regio. Bospartijen, weiden, beekjes en akkers wisselen elkaar voortdurend af. De vele meren en rivieren bieden eindeloze mogelijkheden voor kanovaren, zeilen, windsurfen en andere watersporten. Aan de rivieren de Vézère en de Dordogne, die zich diep in het landschap hebben ingeslepen, liggen diverse leuke plaatsen die zeker een bezoek verdienen.

En Juliette weet ook dat de Limousin een waar wandel-, fietsers- en vissersparadijs is. Er zijn talloze wegen en weggetjes waar u heerlijk kilometers kunt wandelen en fietsen … en vaak zonder iemand tegen te komen. Of het moet de bekende Limousin-koe zijn.

Hier, in de Limousin, kunt u genieten van het leven op het Franse platteland en de natuur. Dit is nu eens wat je noemt een onbezorgde en rustige vakantie.

De campings Hier in de Limousin heeft Juliette twee geweldige campings voor u gevonden. In het departement Corrèze kunt u naar Domaine de Mialaret. En in de Creuse biedt Juliette u een Petit-XL camping aan: Camping La Perle.

-Camping Domaine de Mialaret   
Limousin – Corrèze
Camping La Perle
Limousin – Creuse