Blog Juliette

Vakantie en inpakstress!

Terug in de tijd.. én het kamperen op de campings van nu!

Toen en nu, wat is er zo anders?
Het kamperen van nu is lang niet hoe het geweest is. Alhoewel we er in een bepaalde vorm toch weer naar toe terug keren. Ook al gaan we kamperen, dat betekent niet dat we zonder luxe op vakantie gaan, of ook weer juist wel.. Het kampeer gedrag gaat zich weer steeds meer opsplitsen. Het onderscheiden van de markt. Aandacht voor natuur en rust zijn ook steeds belangrijkere redenen in een overweging voor een Glamping vakantie in een luxe safaritent of comfortabele bungalowtent beleving! De reis naar Frankrijk, Italië of Nederland wordt makkelijk gemaakt door het GPS-systeem in de auto. Zelfs de tussenstops worden al vermeld door Juliette-Tentvakanties.nl en de tolwegen gaan ook al automatisch via een ANWB-kastje en de auto-incasso.

Zelfs de kinderen hoor je onderweg niet meer zeuren, omdat ze zoet worden gehouden door de tablet, of zelfs met films die ze thuis al kunnen downloaden.. De afgelopen 40 jaar is er een hele hoop veranderd op het gebied van kamperen. En dat komt niet alleen door het steeds verbeterde aanbod en de luxe die dat bied, de kampeerder is behoorlijk veeleisend geworden. kamperen gaat daardoor steeds meer naar Glamping.

Toen: kaart lezen en ruzie over linksaf of rechtsaf, uren bezig om de tent op te zetten en dan nog eens de rol verdeling tussen vader en moeder die compleet overhoop lag..
Nu: Eenstemmetje die de weg wijst, een comfortabele luxe vakantietent van Juliette en moeders op het ligbed en vaders met de afwasmachine in de tent..
Tot een aantal jaar geleden waren we met z’n allen bezig om alleen maar de eerste dag door te komen..nu bij aankomst is alles in kannen en kruiken. Meestal van tevoren even een test om te kijken hoe je die tent dan precies de lucht in krijgt. Dat hoeft nu echt niet meer, Juliette-Tentvakanties.nl regelt het allemaal voor u! Je bent binnen een paar minuten klaar met het verdelen van de koffers en dan kan je lekker met je handdoekje en badmuts naar het zwembad.

Toen: onderweg met een landkaart en een hoop gekibbel!
Nu: Tom-Tom aan in de auto.. en gaan!
Ruzie in de auto, want we zijn de weg kwijt. Dit ritueel was vroeger normaal. Vader achter het stuur, moeder zenuwachtig ernaast..en dan maar rondjes rijden in het gebied waar de camping zou moeten zijn. Of de verkeerde afslag nemen en in een heel ander gebied terecht komen, veel te laat op de avond, waardoor je moet overnachten op een andere camping als noodoplossing. Er zijn campings die spelen daar op in.. de aankomstavond organiseren ze een BBQ, zodat de tijd van hoe laat je aankomt niet meer uitmaakt..gezellig kennismaken veel belangrijker. Wat stiekem jammer is…, want de ellende had ook zijn charme. Nu kunnen we zonder ruzie ergens in één keer heenrijden met de Tom-Tom. Tenminste, als deze goed bereik heeft…

Toen: “Ik ga op reis en ik neem mee…” en vergeet de auto-ziek-tabletjes niet..
Nu: met de tablets , de gedownloade film op de achterbank
Wat een heerlijk spel om te spelen met elkaar als je onderweg bent naar je vakantiebestemming. De kinderen zitten te vervelen op de achterbank en je zoekt een manier om ze bezig te houden. “Ik ga op reis en ik neem mee…!” of “Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet…” waren de ideale spelletjes om de kinderen even af te leiden. Of dat spelletje ook op de tablet staat betwijfel ik. In ieder geval heb je geen last meer van dat gejengel op de achterbank, want met de tablets zijn ze uren zoet.

Toen: Mankracht en kijk ze eens stuntelen
Nu: Bij aankomst is het al in kannen en kruiken.. Glamping en luxe kamperen met Juliette-Tentvakanties.nl
“Kunnen jullie even helpen?”. Hoe vaak hebben we deze zin wel niet uitgesproken bij aankomst op de camping. En medekampeerders waren dan ook niet te beroerd om even te helpen. Nu door middel van het luxe en comfortabel kamperen met Juliette-Tentvakanties en het gevoel van Glamping, valt het allemaal reuze mee. De mankracht maakt plaats voor het gemak. Wel zo makkelijk, bij aankomst eerst even een bakkie koffie zetten…

Toen: ouderwetse en primitief
Nu: Juliette regelt het van a tot z, heerlijk luxe en comfortabel kamperen in een huurtent!
Zoals Juliette het zegt er is een hoop veranderd. Er is meer ruimte, de bedden zijn goed, en de keuken uitgebreid. Vroeger mocht je blij zijn als je twee nachten goed sliep als je 14 dagen op vakantie was. Nu zijn de bedden net als thuis, goede matrassen en ruimte genoeg. Geen stijve nek of rug meer als je je bed uitkomt op de camping. En vlees, groente en aardappels kunnen gewoon tegelijk bereid worden. Alle pannen op een eigen pit. De Glamping en luxe tenten van Juliette maken het kamperen een stuk aangenamer en gemakkelijker.

Toen: met de wc-rol onder de arm naar het toilet
Nu: Zelfs sanitaire voorzieningen in de mobile-home of Juliette-tentvakanties.nl luxe tent!
De ultieme stereotype campingactiviteit, je kruipt je tentje uit, het dauw nog op het gras, in pyjama met de wc-rol onder je arm onderweg naar het toiletgebouw. De reden waarom heel veel mensen ervoor kiezen om vooral niet te gaan kamperen. Tegenwoordig is dat hele stereotype van tafel, in alle luxe comfortabele vakantie huurtenten van Juliette zit nu gewoon op verzoek een chemisch toilet en heel soms zélfs een bad en/of douche. Je hoeft in principe niet meer naar buiten, ideaal…

Er is afgelopen jaren een hele boel veranderd om het kamperen wat gemakkelijker en luxer te maken. Je kan het jezelf zo luxe of zo primitief maken als je zelf wilt. Zo bieden we van Juliette ook het “Bamping” om met zo min mogelijk luxeproducten te kamperen in een natuur omgeving. Het is een uitdaging en ook een hele leuke manier van vakantie vieren! Bekijk daarom ook eens onze natuurcampings. Bamping is toch booming! ..en ja, ieder z’n eigen ding!

TOP
35%
Korting
Vakantie 2021 tot wel
BEKIJK AANBIEDING
35%
Korting
Vakantie 2020 tot
BEKIJK AANBIEDING
KORTING