Camping Les Tourterelles

Juliette Charme Camping

 • Luxe vakantietenten, safaritenten of Mobile Home op schitterende -camping
 • Ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Ook voor de juniors die veel plezier hebben met paarden
 • Gezellig restaurant op de camping aanwezig
 • Circa 930 km. van Utrecht
 • Nederlands gesproken, Nederlandse eigenaren
 • Recreatie, sport en spel. Hoogseizoen animatie in het Nederlands
 • Wi-fi tegen betaling op de camping
 • Ruime plekken met schaduw of/met zon
 • Fijn zwembad met ligbedden ook een peuterbadje
 • Prachtige natuur, fiets en wandel gebieden en leuke dorpjes
 • Huisdieren op de camping zijn toegestaan in de tenten, niet in de mobile home.

Prachtig gelegen op een domein van 12 ha. met rondom bossen en de uitlopers van de bergen biedt Juliette u smaakvol ingerichte staanplaatsen met maar liefst een 3-tal zeer fraaie safaritenten. De camping bevind zich in het midden van een prachtig heuvellandschap nabij het kasteel van Hautefort.

Er is een uitgebreid netwerk aan fiets/mountainbike routes die u kunt opvragen bij de receptie van de camping. Ook is op ± 10 km van de camping een bedrijf waar u mountainbikes kunt huren. In juli en augustus worden er met ons animatieteam dagelijks op een leuke manier sportactiviteiten en spelletjes georganiseerd voor jong en oud. Kano varen is ook zeker de invulling voor een dagje uit!

De camping
De plaatsen zijn goed onderhouden, vol in de bloemen en harmonieus verdeeld over het terrein met zonnige en schaduwrijke plekken, er is een keuze uit safaritenten of onze mobile-home. Gelegen in de idyllische vallei van de Auvézère, vindt u – in het noorden van de Dordogne – Camping Les Tourterelles. De familie de Haay ontvangt hier al ruim dertig jaar haar gasten, in een bebost park van 12 hectaren. De camping heeft 99 staanplaatsen met een aantal stacaravans en chalets. Door zijn prachtige ligging vindt u hier kalmte en rust. Ook is er een manege met maar liefst 20 paarden die door de (Kleinere)gasten mogen worden vertroetelt!

De omgeving
Van half april tot eind september kunt u genieten van de legendarische gastronomische rijkdom en geschiedenis van de Dordogne. Zoals het kasteel van Hautefort, de tuinen van Terrasson Lavilledieu of de grot in Tourtoirac. De omgeving is uitermate geschikt om te wandelen, vissen, fietsen of paard te rijden in de natuur. En ontdek de vele bewaarde historische dorpjes. De bekende Franse markt komt u tegen in elke dorpje! Tijdens de zomer maanden is er in Touroirac een cultureel gasten programma met altijd wel een bijzondere activiteit.

Paardrijden
Voor liefhebbers van paardrijden of degenen die deze activiteit willen leren, Angie’s Ranch staat onder leiding van Angelique, zij heeft 20 paarden en pony’s. Tijdens de ritten door de bossen en rivieren vertelt zij de bijzonderheden die door de eeuwen heen de Dordogne hebben gemaakt tot wat zij nu is. Jong en oud weet zij te boeien!