Camping Domaine En Campagne

Juliette Charme Camping

 • Luxe bungalowtent op Petit-XL camping: -camping
 • Circa 865 km. van Utrecht / 738 km. van Antwerpen
 • Meer informatie op de site van Camping Domaine En Campagne en Facebook
 • Nederlands gesproken
 • WiFi-zone – gratis wifi op de gehele camping
 • Ideaal voor gezinnen met kleinere kinderen
 • Lid GGG-campings: Goede, Gastvrije en Groene campings
 • Zeer grote plaatsen met zon en schaduw
 • Eigen informatiekamer met veel tips over de omgeving
 • Leuk verwarmd zwembad (36 m2) en kinderbadje (8 m2)
 • Vuurkuil, leuk om bijvoorbeeld marshmallows te roosteren
 • Prachtige natuurgebieden en culturele steden
 • Huisdieren zijn toegestaan in de vakantietent, onder voorwaarden op de camping

Camping Domaine En Campagne is een echte Juliette Petit-XL Kleine campings met XL-charme.camping. Een kleine camping met slechts dertig plaatsen, maar wel met XL-charme. Daar zorgen Alex en Hester wel voor. Gastvrijheid staat bij hen hoog in het vaandel. En de omgeving maakt het mooie plaatje helemaal af.

Er was eens een landelijk gehuchtje…
In het rustige Charente ligt het landelijk gelegen Essubras. Een klein dorpje met enkele huizen, omgeven door de landerijen van de plaatselijke boeren. In dit dorpje hebben Alex en Hester hun camping ‘en Campagne’ opgezet. Een waar paradijsje voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Naast een camping runnen zij enkele gîtes en een gezellig petit-restaurant. Essubras is nog steeds een klein gehuchtje, maar wel een mooi verzorgd vakantiecomplex rijker!

Oep, oep
Het klinkt misschien ongeloofwaardig – toegegeven, het is niet helemaal waar – maar u zou makkelijk kunnen verdwalen op de plaatsen waar Juliette haar tenten heeft opgezet. De plaatsen zijn ongekend groot: minimaal 170 vierkante meter! Iedere plaats heeft een eigen watervoorziening en wordt omzoomd door hagen en bomen. En ’s ochtends levert Alex persoonlijk uw bestelde broodjes bij uw tent af. De camping is klein en overzichtelijk. Alle voorzieningen zijn dichtbij en toch heeft u de nodige privacy. Op ‘en Campagne’ kunt u heerlijk genieten van de rust en de landelijke omgeving. Wakker worden met het geluid van tjilpende vogels (Juliette hoorde zelfs het onmiskenbare ‘oep oep’ van de hop!) En ’s avonds zit u met een lekker glas wijn voor de tent te genieten van de sterrenhemel, terwijl u op de achtergrond een krekel hoort.

Een plek onder de zon

Op de camping zijn knusse zitjes waar u kunt luieren in de zon of een boek kunt lezen in de schaduw. Plekken om op jezelf te zijn en te relaxen. Maar ook om gezamenlijk te eten of een spelletje te doen. En zonnen kunt u op het zonneterras bij het verwarmde zwembad. Op de camping is een leuk 8-hoekig zwembad (36 m2 en 1,40 m diep). Ruim genoeg om even lekker af te koelen. Daarnaast is er een badje speciaal voor de allerkleinsten (8 m2 en 0,7 m diep).

Faciliteiten
Het schone sanitair is in ruime mate aanwezig en heeft (gratis) warm water. De douches zijn ruim zodat u ook met twee personen tegelijk kunt douchen. Voor mindervaliden is er aangepast sanitair. U kunt gratis gebruik maken van strijkplank, strijkijzer en  droogrek. Ook is er een wc-bril voor kleuters. De wasmachine en wasdroger kunt u tegen een redelijke vergoeding gebruiken.

Flora en fauna
Vele bloeiende struiken en planten fleuren de camping op. Ieder seizoen heeft zijn eigen kleurenpracht. En al die bloemen en planten trekken vogels en vlinders aan. Een lust voor het oog!. Met een beetje geluk ziet u, als u vroeg wakker bent, de hertjes grazen op een van de velden naast de camping. Maar ook dassen, eekhoorns, marters, hermelijnen en wilde zwijnen kunnen uw pad kruisen. Kortom: de streek kent een rijke flora en fauna.

Menhirs en dolmen
De Charente-Limousine is gelegen in de uitlopers van het Centraal Massief, dat honderden miljoenen jaren geleden al gevormd werd. De vulkanen en bergen van eertijds zijn de heuvels van nu. Met een hoogte van 565 meter is de Monts de Blond de hoogste ‘berg’ in dit gebied. De Buttes de Frochet is een beschermd natuurgebied dat in dezelfde tijd gevormd is. En op verschillende plaatsen treft u menhirs en dolmen (hunebedden) aan, als stille getuigen uit een ver verleden.

Pineau de Charentes
Na al dat natuurschoon en die mooie tochten is het goed thuiskomen in uw comfortabele vakantietent op camping En Campagne. En vraagt u Alex eens naar zijn favoriete drankje. Ongetwijfeld dat hij de Pineau de Charentes noemt. Juliette is helemaal blij met deze Petit-XL camping. Heerlijk genieten in een groene oase. Beleeft u het met haar mee?