Camping Domaine En Campagne

 • Luxe bungalowtent op Petit-XL camping: -camping
 • Circa 865 km. van Utrecht / 738 km. van Antwerpen
 • Meer informatie op de site van Camping Domaine En Campagne en Facebook
 • Nederlands gesproken
 • WiFi-zone – gratis wifi op de gehele camping
 • Ideaal voor gezinnen met kleinere kinderen
 • Lid GGG-campings: Goede, Gastvrije en Groene campings
 • Zeer grote plaatsen met zon en schaduw
 • Eigen informatiekamer met veel tips over de omgeving
 • Leuk verwarmd zwembad (36 m2) en kinderbadje (8 m2)
 • Vuurkuil, leuk om bijvoorbeeld marshmallows te roosteren
 • Prachtige natuurgebieden en culturele steden
 • Huisdieren niet toegestaan in de vakantietent

De camping

Camping Domaine En Campagne is een echte Juliette Petit-XL Kleine campings met XL-charme.camping. Een kleine camping met slechts dertig plaatsen, maar wel met XL-charme. Daar zorgen Alex en Hester wel voor. Gastvrijheid staat bij hen hoog in het vaandel. En de omgeving maakt het mooie plaatje helemaal af.

Er was eens een landelijk gehuchtje…
In het rustige Charente ligt het landelijk gelegen Essubras. Een klein dorpje met enkele huizen, omgeven door de landerijen van de plaatselijke boeren. In dit dorpje hebben Alex en Hester hun camping ‘en Campagne’ opgezet. Een waar paradijsje voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Naast een camping runnen zij enkele gîtes en een gezellig petit-restaurant. Essubras is nog steeds een klein gehuchtje, maar wel een mooi verzorgd vakantiecomplex rijker!

Oep, oep
Het klinkt misschien ongeloofwaardig – toegegeven, het is niet helemaal waar – maar u zou makkelijk kunnen verdwalen op de plaatsen waar Juliette haar tenten heeft opgezet. De plaatsen zijn ongekend groot: minimaal 170 vierkante meter! Iedere plaats heeft een eigen watervoorziening en wordt omzoomd door hagen en bomen. En ’s ochtends levert Alex persoonlijk uw bestelde broodjes bij uw tent af. De camping is klein en overzichtelijk. Alle voorzieningen zijn dichtbij en toch heeft u de nodige privacy. Op ‘en Campagne’ kunt u heerlijk genieten van de rust en de landelijke omgeving. Wakker worden met het geluid van tjilpende vogels (Juliette hoorde zelfs het onmiskenbare ‘oep oep’ van de hop!) En ’s avonds zit u met een lekker glas wijn voor de tent te genieten van de sterrenhemel, terwijl u op de achtergrond een krekel hoort.

Een plek onder de zon

Op de camping zijn knusse zitjes waar u kunt luieren in de zon of een boek kunt lezen in de schaduw. Plekken om op jezelf te zijn en te relaxen. Maar ook om gezamenlijk te eten of een spelletje te doen. En zonnen kunt u op het zonneterras bij het verwarmde zwembad. Op de camping is een leuk 8-hoekig zwembad (36 m2 en 1,40 m diep). Ruim genoeg om even lekker af te koelen. Daarnaast is er een badje speciaal voor de allerkleinsten (8 m2 en 0,7 m diep).

Faciliteiten
Het schone sanitair is in ruime mate aanwezig en heeft (gratis) warm water. De douches zijn ruim zodat u ook met twee personen tegelijk kunt douchen. Voor mindervaliden is er aangepast sanitair. U kunt gratis gebruik maken van strijkplank, strijkijzer en  droogrek. Ook is er een wc-bril voor kleuters. De wasmachine en wasdroger kunt u tegen een redelijke vergoeding gebruiken.

Flora en fauna
Vele bloeiende struiken en planten fleuren de camping op. Ieder seizoen heeft zijn eigen kleurenpracht. En al die bloemen en planten trekken vogels en vlinders aan. Een lust voor het oog!. Met een beetje geluk ziet u, als u vroeg wakker bent, de hertjes grazen op een van de velden naast de camping. Maar ook dassen, eekhoorns, marters, hermelijnen en wilde zwijnen kunnen uw pad kruisen. Kortom: de streek kent een rijke flora en fauna.

Menhirs en dolmen
De Charente-Limousine is gelegen in de uitlopers van het Centraal Massief, dat honderden miljoenen jaren geleden al gevormd werd. De vulkanen en bergen van eertijds zijn de heuvels van nu. Met een hoogte van 565 meter is de Monts de Blond de hoogste ‘berg’ in dit gebied. De Buttes de Frochet is een beschermd natuurgebied dat in dezelfde tijd gevormd is. En op verschillende plaatsen treft u menhirs en dolmen (hunebedden) aan, als stille getuigen uit een ver verleden.

Pineau de Charentes
Na al dat natuurschoon en die mooie tochten is het goed thuiskomen in uw comfortabele vakantietent op camping En Campagne. En vraagt u Alex eens naar zijn favoriete drankje. Ongetwijfeld dat hij de Pineau de Charentes noemt. Juliette is helemaal blij met deze Petit-XL camping. Heerlijk genieten in een groene oase. Beleeft u het met haar mee?

Recreatieve tips

Recreatieve tips

Camping Domaine En Campagne is een kleine camping op het platteland van de Charente-Limousin. Er zijn genoeg activiteiten te beleven, soms op enige afstand. Maar dat wil niet zeggen dat u voor alles ver weg hoeft te gaan. Er worden vele dorpsfeesten, (jaar-)markten, brocantes, muziekfestijnen en folklorefeesten in de buurt georganiseerd. Hoewel er op de camping geen animatieteam is, hebben uw kinderen genoeg te doen. De pret komt vaak vanzelf.

Hieronder ziet u een overzicht van de diverse faciliteiten en activiteiten op en rond de camping.

Sport en spel

 • Speelterrein met schommel, trampoline en zandbak.
 • Jeu de boules, badminton, tafeltennis, fietsverhuur.
 • Informatiekamer met streekinformatie, boeken, tijdschriften, spelletjes en divers speelgoed. U treft hier fiets- en wandelkaarten aan.
 • Grote televisie om samen evenementen te kijken.
 • Achthoekig verwarmd zwembad, 1,40 meter diep, 36 m2. Een heerlijk bad om af te koelen met een zonneterras.
 • Speciaal badje voor de allerkleinsten.
 • Heerlijk ’s avonds zitten bij het vuur in de vuurkuil en marshmallows roosteren.
 • Vele mogelijkheden voor wandeltochten en fietstochten. Routes voor mountainbikers (alle niveaus).
 • Diverse vismeren: Op vier kilometer afstand zijn er twee grote professionele karpermeren. Hier kunt u tegen betaling vissen op grote karpers.


Uit eten

 • Broodservice: uw bestelde brood wordt ’s morgens bij uw vakantietent gebracht.
 • Op de camping is een petit-restaurant, de ‘Essubrasserie’. Hier worden goede en smakelijke maaltijden geserveerd met regionale producten.
 • In het hoogseizoen op zondagavond een grootse barbecue en op woensdag een pizza-avond.
 • In de omgeving zijn er verscheidene restaurantjes waar u prima kunt eten.


De omgeving en winkelen

Voor de dagelijkse boodschappen kunt u naar stadjes in de buurt. In Saint-Junien treft u onder andere een Mega Carrefour en een grote E. LeClerc Supermarché aan.

Op camping ‘en Campagne’ kunt u alleen contant betalen. Helaas is het niet mogelijk te pinnen of met een Visa-kaart te betalen. U kunt geld opnemen bij banken in Oradour-sur-Glane, Saint-Junien, Nouic en Confolens.

Enkele tips zijn:

Markten

In de omgeving worden verschillende markten gehouden. Enkele markten zijn:
Dinsdag | Anzac (‘s morgens), Brillac (‘s morgens), Champagne-Mouton (zeer kleine markt)
Woensdag | Chasseneuil, Confolens, Esse (‘s morgens)
Donderdag | Chabanais (‘s morgens)
Vrijdag | Champagne-Mouton (‘s morgens)
Zaterdag | Confolens (’s morgens zeer kleine markt), Saint-Junien
Zondag | Roumazières-Loubert (‘s morgens)

In de informatiekamer op de camping treft u meer informatie aan over de markten in de omgeving.

0-10 km
Essubras 0 km

In de buurt ezelrijden voor de kinderen. Ook pony- en paardencentrum in directe omgeving. Vanaf de camping kunt u naar Butte de Frochet lopen. Op de ‘berg’ heeft u een mooie wandelroute en een prachtig uitzicht. Het is een beschermd natuurgebied waar aan de ene zijde van de berg plantengroei is die bij een zeeklimaat hoort en de andere zijde bij een landklimaat.

Saint-Christophe 2 km

Tennisbaan (tegen betaling: EUR 5,= per dag).

Mortemart 9 km

Behoort tot ‘Les plus beaux villages’, de mooiste dorpen, in Frankrijk. Kasteel met zeventiende-eeuwse hal, parochiekerk: een mooi dorpje waar de tijd echt stil heeft gestaan. ‘Golf Club de Mortemart’ met negen holes.

Lesterps 9 km

Museum ‘Maison du Patrimoine’, elfde-eeuwse abdij Saint-Pierre met bijzondere klokkentoren en mooi voorportaal.


10-20 km
Montrol-Sénard 11 km

Idyllisch plaatsje; openluchtmuseum waar u kunt zien hoe men rond 1900 op het platteland in de Limousin leefde. Gratis te bezoeken.

Brigueuil 12 km

Versterkt dorp waarvan de oudste delen dateren uit de twaalfde eeuw. Gelegen op een rotsachtige heuvel met een mooi uitzicht. Enkele bezienswaardigheden: fontein, steile straatjes, abdij van Saint Martial en vijftiende-eeuwse toegangspoorten.

Esse 15 km

Pittoresk dorp. Bekend om de omgang die iedere zeven jaar gehouden wordt ter ere van Saint Hilaire en Saint Victoire. Museum  ‘des Ostensions’ (processie). Nagebouwd Gallo-Romeins dorp: Les Gaulois d’Esse. Hier worden allerlei evene-menten georganiseerd.  Bij het Gallisch dorp ook Pont Binot. Hier kunt u heerlijk aan de Issoire zitten of in het water spelen. Ook kunt u hier mooie wandeltochten maken.

Saint-Junien 18 km

Gemoedelijk stadje met rijke historie op industrieel gebied. Centrum van leerbewerking, vooral beroemd vanwege de fabricatie van handschoenen. Leuke winkeltjes. Golfbaan met achttien holes bij ‘Golf de Saint-Junien’. Paintballen in La Fabrique.

Étagnac 18 km

Château de Rochebrune: kasteel uit de twaalfde eeuw. Etang de Féculerie: zwemmeer met zandstrand.

Confolens 18 km

Kleine middeleeuwse stad waar de rivieren de Vienne en de Loire samenkomen. Mooie vakwerkhuizen, sfeervolle brug, Château du Mas Marteau. In augustus internationaal muziekfesti-val ‘Danses et Musiques du Monde’. Watersportmogelijkheden.Station Velorail: twee voormalige  spoorwegen zijn opengesteld, maar dit keer voor fietsers.

St.-Germain-de-Confolens 19 km

Gelegen aan de Issoire en de Vienne. De kasteelruïne kijkt uit over de rivier en het dorp. Vandaag de dag zijn er nog steeds indrukwekkende torens die de binnenplaats omsluiten.

Oradour-sur-Glane 19 km

Centre de la Memoire Een martelaarsdorp. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog maken de Duitse bezetters het dorp met de grond gelijk. Na die dag is er niets meer veranderd; het dorp is volledig intact gelaten. Met museum en tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog.


20-30 km
Lessac 22 km

Les Cerfs van Lessac (herten), Domaine de Boisbuchet.

Chabanais 22 km

Arboretum du Chêne Vert  met tweeduizend verschillende planten.

Peyras 23 km

Kasteel van Peyras.

Bellac 23 km

Festival van Bellac (eind juni/begin juli) met straatartiesten.

Chassenon 25 km

Badhuis met genees-krachtig water; archeologisch park  Cassinomagus.

Exideuil 25 km

Kanoën en kajakken op de rivier de Vienne; kerk met verzameling geborduurde, liturgische gewaden.

Hiesse 27 km

La Colline enchantée: dierenpark met veertig verschillende diersoorten: kamelen, bizons, yaks, stekelvarkens enzovoorts. Mogelijkheden tot picknick of een goede maaltijd in de boerderij.

Veyrac 26 km

Feeriland, de wondere wereld van miniaturen. Kastelen, een Gallisch dorp, een mierenstad… allemaal in miniatuur.

Availles Limousine 27 km

Crossen met een 4×4-auto bij Centre Ouest Evasion.

Rochechouart 29 km

Gebouwd in een twintig kilometer wijde krater, die 214 miljoen jaar geleden door een meteoriet is ontstaan. Dertiende-eeuws kasteel, zandstrand aan de rivier, middeleeuwse huizen.


30-40 km
Alloue 32km

Watersportmogelijkheden.

Roumazières-Loubert 33 km

Château de Peyras, zwemmen (onder toezicht) in meertje.Station Velo-rail: twee voormalige spoorwegen zijn opengesteld, maar dit keer voor fietsers.

Pressignac 33 km

Plan d’eau de Lavaud: verhuur boten en waterfietsen.

Massignac 36 km

Aventure Parc Massignac: klauteren tussen de boomtoppen en bungeejumping voor de dappersten. `Le plan d’eau de Lavaud’: het grootste meer van de streek voor allerlei watersportactiviteiten: zeilen, windsurfen, zwemmen (bewaakt strand), waterfietsen, roeien, kanoën en kajakken.

Pleuville 36 km

Château de Gorce.

Le Dorat 36 km

De Romeinse kerk en de klokkentoren behoren tot het cultureel erfgoed van Frankrijk en zijn zeker een bezoek waard. Mooi bewaarde stadspoorten.

Le Vigeant 39 km

Circuit du val de Vienne: zelf racen in een racewagen of op een motor op een echt racecircuit.


40+ km
Limoges 41 km

Moderne stad, bekend als porseleinstad. Museum met grootste collectie porselein in Frankrijk. Bisschoppelijk paleis met emaillemuseum. Zeer mooi gemeentehuis; jardin van Evêché met meer dan 1500 soorten planten; geboorteplaats schilder Renoir;    vakwerkhuizen; historisch hart ‘La Cité’ met gezellige straatjes.

Champagne Mouton 42 km

Mogelijkheden voor rotsklimmen en abseilen.

Cellefrouin 46 km

Het kerkhof van de Saint-Pierre-kerk bezit een fraaie dodenlantaarn.

Montmorillon 53 km

Historische kunststad met talrijke Romaanse monumenten aan de oever van de Gartempe. In de wijk Brouard vindt u antiquariaten en winkels met tweedehands boeken. Omgeving Montmorillon: museum van de prehistorie in Lussac-les-Châteaux en het slangeneiland in La Trimouille.

La Rochefoucauld 57 km

Kasteel de la Rochefoucauld. Kinderen én volwassenen mogen zich hier verkleden in oude kostuums.

Ambazac 56 km

Ieder jaar in juni wordt een grote brocante (rommelmarkt) georganiseerd met meer dan 350 kramen.

Romagne 63 km

La vallée des singes: de Franse variant van de Apenheul met  allerlei soorten apen in een mooi park.

Saint-Savin-sur-Gartempe 70 km

De abdijkerk is een grote bezienswaardigheid. Deze bevat de fraaiste Romaanse muurschilderingen van Frankrijk, of misschien zelfs wel van het Westen. Door de UNESCO op de werelderfgoedlijst van kunstwerken geplaatst.

Angoulême 80 km

Grote stad, op enige afstand, maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Geschiedenis-, kunst- én bloemenstad. Winkelen en genieten van de oude straten. Hoofdstad van het stripalbum met onder andere het striptekenmuseum en een striptekenwandelroute. Vele musea (kunst, archeologie, Tweede Wereldoorlog). Mogelijkheden voor rotsklimmen en abseilen.

Poitiers 100 km

Futuroscope
Futuroscope - Parc d'attractionsBekend attractiepark met als thema communicatie en multimedia. Enige tijd rijden, wel zeer de moeite waard.

De route

De route

Camping Domaine En Campagne
Alex en Hester
Essubras
16420 Saint Christophe
Charente (16) – Frankrijk
Tel. : 00-33-545 316 757

GPS
GPS-coördinaten N 46.014670 / E 0.87679
TomTom-navigatie Frankrijk > Stadscentrum: Essubras > Straat: Essubras
Tip Kent uw GPS-systeem het gehuchtje Essubras niet, kies dan voor 16420 Saint Christophe.
Route
Hieronder ziet u de locatie van camping En Campagne. U kunt in- en uitzoomen en de kaart verschuiven met behulp van uw muis.

Om de route vanaf uw startpunt te berekenen klikt u op dit symbool op de kaart: .
Vervolgens opent Google Maps in een nieuw tabblad, en kunt u daar uw startpunt invullen. De beste route naar uw vakantiebestemming wordt vervolgens berekend.

Ook in Frankrijk wordt gecontroleerd op snelheid. Het dragen van gordels is verplicht en het is verboden te bellen zonder handsfreeset.

In Frankrijk is het verboden om gebruik te maken van flitspaalsignalering via uw navigatiesysteem.

Juliette wenst u een goede reis!

Boek NU!

Boek nu direct uw Juliette vakantietent!

Juliette houdt van duidelijkheid. Daarom zijn de genoemde weekprijzen gewoon de totaalprijzen voor het huren van de vakantietent. Kies in de kalender voor het hoogseizoen de gewenste zaterdag van aankomst en de zaterdag van vertrek. In het voor- en naseizoen kunt u flexibel kiezen (met een minimum van 3 nachten). Eventuele gekozen extra’s en kortingen worden automatisch berekend. Heeft u een probleem bij het boeken of heeft u andere vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen met Juliette!