Een safaritent huren of bungalowtent huren met prive sanitair op Camping Château Le Verdoyer in Frankrijk?

Op het landgoed van een eeuwenoud gerestaureerd kasteel in Frankrijk. Met een echte kasteelheer en schitterende omgeving. Voor de kinderen altijd iets te doen en zelfs al vanaf juni overheerlijk vertoeven! Een safaritent huren of bungalowtent huren in Frankrijk? Kijk maar even mee!

Le Verdoyer is een camping van Frans/Nederlandse eigenaren op het landgoed van een eeuwenoud gerestaureerd kasteel. Juliette houdt vooral van deze camping vanwege de mooie gebouwen en de heerlijke omgeving. Le Verdoyer is lid van de kwaliteitsgroep C’est si Bon. De camping is een mooie mix van comfort, natuur, intimiteit, activiteit en ontspanning. Een echte Nederlandse Kasteelheer in Frankrijk ontmoeten? Dit kan op Chateau Le Verdoyer!

Een safaritent huren of bungalowtent huren op deze bestemming?

Google reviews
"Gezellige en rustige plek in de natuur. Je kan ook lekker eten in het restaurant van het kasteel. Mooi en groot zwembad. Hier kan je tot rust komen"
 • Luxe bugalow- of safaritent op kasteelcamping ★★★★★
 • Circa 925 km. van Utrecht / 797 km. van Antwerpen
 • Zwembadcomplex met lange glijbaan
 • Kinderclub aanwezig (ook in het Nederlands)
 • WiFi-zone – wifi gratis op het terras en bij de bar

Foto album

Video impressie

Uitgebreide informatie

Juliette wrijft haar ogen uit bij het zien van Château le Verdoyer. Wat een prachtig château. Mag ik hier mijn vakantie genieten?

De camping
Le Verdoyer is een camping van Frans/Nederlandse eigenaren op het landgoed van een eeuwenoud gerestaureerd kasteel. Juliette houdt vooral van deze camping vanwege de mooie gebouwen en de heerlijke omgeving. Le Verdoyer is lid van de kwaliteitsgroep C’est si Bon. De ontvangst gebeurt in alle gastvrijheid, op een camping waar begrippen als “gezelligheid” en “camping” nog betekenis hebben. De camping toont een mooie mix van comfort, natuur, intimiteit, activiteit en ontspanning. Terug naar de echte waarden van kamperen, het herontdekken van de gezellige vakanties in de openlucht. En daar kan Juliette het helemaal mee eens zijn.

De camping ligt in het noordelijke deel van de Dordogne, ook wel de Périgord Vert genoemd, met groene bossen en kleine meren in het Parc Naturel Regional Périgord-Limousin. Het 15 hectare grote landgoed, met volop tamme kastanjes en oude eiken, heeft drie van zulke meren. Twee meren – waaronder één vlak voor het kasteel – om in te vissen en één waar je kunt komen via een wandelpad, met zwemgedeelte.

De activiteiten
Le Verdoyer heeft een mooi zwembadcomplex met zwembaden met drie verschillende afmetingen en een waterglijbaan van 37 meter. Nieuw aangelegd in 2016 is een extra overdekt en verwarmd zwembad zoadat je ook in het voor- en naseizoen heerlijk kunt zwemmen. In het hoogseizoen worden activiteiten georganiseerd voor de kinderen in de gratis KinderClub (5 tot 13 jaar).

Uiteraard is er van alles te doen en te beleven op het terrein en in de omgeving. Tennis, tafeltennis, jeu de boules, paardrijden, wandelen, karten en nog veel meer. Er zijn vele kleine dorpjes met vele bezienswaardigheden in de omgeving. Te veel om op te noemen, hier kom jij echt tijd te kort!

Even ontspannen
Op de binnenplaats tussen de receptie en de bar worden vaak avondactiviteiten georganiseerd en dit is tevens een plezierige plaats om van een drankje te genieten en te ontspannen. Verder kun je hier ook voor een goede maaltijd terecht in het Restaurant Le Verdoyer en in de Snack Bar.

Le Verdoyer heeft een kleine winkel waar je dagelijks heerlijk verse croissants kunt kopen. Natuurlijk zijn ook de echte Franse baguettes verkrijgbaar.

Alles klopt aan deze camping. Juliette mag hier graag haar vakantie genieten!

 • Luxe bungalowtent en safaritenten op ★★★★★ kasteelcamping
 • Ook mobile-homes/tenten beschikbaar voor minder validen!
 • Overdekt verwarmd zwembad op de camping!
 • Zwembadcomplex met lange glijbaan
 • Ideaal voor gezinnen met kinderen
 • Diverse eetgelegenheden aanwezig
 • Circa 925 km. van Utrecht / 797 km. van Antwerpen
 • Huisdieren zijn toegestaan in tent, met voorwaarden op camping
 • Kinderclub aanwezig (ook in het Nederlands)
 • Label ‘La Clef Verte’: kwaliteit met respect voor de natuur
 • WiFi-zone – wifi gratis op het terras en bij de bar
 • Nederlands gesproken

Op camping Château Le Verdoyer is veel te doen. Hieronder ziet u een overzicht van de diverse mogelijkheden:

Chateau le Verdoyer Juliette foto album Sport en spel

 • Voetbal, tennis, volleybal, jeu de boules / petanque, basketbal, fietsen (fietsenverhuur op de camping), vissen in de twee visvijvers voorzien van vissteigers, tafeltennis, wandelen (diverse routes in de bossen).
 • Zwemmen in het zwemven aan de rand van de camping of zwemmen in een mooi complex van zwembaden (3 verschillende afmetingen) met een zonneterras en een waterglijbaan van 37 meter lang. En nieuw aangelegd in 2016: een extra overdekt en verwarmd zwembad!
 • Op de camping worden sporttoernooien georganiseerd waaronder pool- en darttoernooien.
 • In het hoogseizoen zijn er regelmatig soirées met optredens door professionele artiesten.
 • In de omgeving kunt u kanoën, paardrijden, golfen, karten en wandelen.
 • In het hoogseizoen komt er een echt kindercircus. Ook is er een verrassend bezoek van een clown, een heks of een cowboy aan de beroemde KinderClub (gratis). En natuurlijk kun je meedoen aan de Playbackshow.
 • Er zijn voldoende speelgelegenheden met schommels en glijbanen op de camping en er is een ruimte vol computerspellen.


 Uit eten

 • Restaurant Le Verdoyer
 • De Snack Bar en afhaalmaaltijden.


 Boodschappen en winkelen

Voor enkele kleine boodschappen kunt u terecht in de kampwinkel. De grote supermarkten bevinden zich in Nontron. Maar ook is er een goede supermarkt (Simply Market) in Saint Pardoux La Riviere. Deze supermarkten zijn uitstekend te bereiken. Maar u kunt natuurlijk ook uw boodschappen doen op de plaatselijke markt.

 Markten

Dinsdag | Brântome en Mareuil
Woensdag | Périgeux & Piégut
Donderdag | La Coquille & St. Pardoux la Rivière
Vrijdag | Brântome & Saint Saud
Zaterdag | Agonac, Thiviers & Nontron
Zondag | Champagnac de Bélair & St. Pardoux la Rivière
Let wel op de markttijden. Vaak zijn de markten alleen ’s ochtends!

 

De omgeving

0-10 kilometer   U kunt vele wandelingen maken in de vrije natuur.
Champs Romain 2 km. Ideaal om te wandelen.
Saint Saud Lacoussiére 3 km.
Groot meer voor vissen en zwemmen, château de Beynac (XIXe). Winkeltjes, markt, kerk. Start van een wandeltocht met een mooie waterval.
Abjat sur Bandiat 5 km.
Naast de winkeltjes en kerk, is er een stukje natuurgebied met de schilderingen van Pierre Rapeau op stenen en bomen.
Saint Pardoux la Riviere 8 km.
Belangrijke constructie in de XIIIe eeuw, een overblijfsel van de dominicaanse kerk uit de XIIe eeuw met een zonnesteen, uitzichtspunt van Brin.

10-20 kilometer    
Augignac 10 km.
Romeinse kerk XIIe eeuw, een werkende watermolen 3km verderop produceert olie en maalt graan.
Miallet 10 km.
Château La Lambertie (15e-17e-eeuws kasteel) op de D77. Stuwdam op weg naar la Coquille. Bezoek eens de Bisonboerderij du Périgord.
U moet de omgeving zien : een bourgeoise huis Fousseyron (18e-eeuws) in Conderfery, menhirs en tumulus, ruines van een ziekenhuis, sporen van een Keltisch kamp, twee landhuizen: les Moulières & la Glody.
Milhac de Nontron 12 km.
Nontron 15 km.
Stadhuis gebouwd tussen 1822 en 1828, kerk Notre-Dame des Ronces, bekende ” rue des chèvres “, messenmakers van Nontron. Vele winkeltjes, supermarkten, cafés… Ook bekend om de Jardins des Arts. Markt op zaterdag.
Piegut-Pluviers 15 km.
Belangrijke markstad, vele winkeltjes, een populaire markt op woensdagmorgen, toren van Piegut, maison à tourelles uit de XVe eeuw, de kerk van Pluviers uit de XIIe eeuw. Markt op woensdag.
Saint Estephe 16 km.
Groot zwemmeer, vissen en zeilen…
Prachtige Romeinse kerk in het hart van het dorpje, Château de Puycharneau (365 ramen : een per dag), een liggende menhir in Fixard, een steenhouwer in Lacaujammet, de steen Roc Branlant en de “Chapelet du diable”

20-30 kilometer    
Saint Jean de Col 20 km.
Lid van de vereniging : Les plus beaux Villages de France. Klein middeleeuws dorpje voorzien van huizen, oude gotische brug bedekt met ronde stenen, château de la Marthonie, Romeinse kerk St Jean Batiste, watermolen vlakbij de oude brug, fontein van de liefde en fontein van jeugd en van ziekte.
Brantôme 20 km.
In de grotten: een fontein, een trogloditische woning, een klooster, een kerktoren (de oudste in Frankrijk), een duiventil, een watermolen, een schitterend beeld van de Laatste Veroordeling, maar ook veel kleine winkeltjes. Een erg leuke markt op dinsdag en vrijdag. Kanovaren met Brântome Canoe.
La Chapelle Fauchere 20 km.
Een kasteel (Xve – XVIIe), een washuis, een watermolen en een duiventil. De plaats genaamd ” Petit Jumilhac “, een kleine kerk op een heuvel met een uitzichtspunt.
Thiviers 20 km.
Klein stadje met verschillende markten (boerderijproducten, Foie Gras…). museum van ganzen en eenden, Maison du foie gras, château de Vaucocour, liefdesfontein, washuis, la Marène en een uitzichtspunt als u Thiviers verlaat richting Nontron in Mauchat (watertoren). Markt op zaterdag.
Villars 20 km.
Kerk St Martial (XVIe) gereconstrueerd in de gotische periode, oude hal en ronde vijver, washuis en fontein. Villars ” het dorp van de 3 wonderen” : château de Puyguilhem, Abdij van Boschaud en prehistorische grotten.
Javerlhac 27 km.
Carting circuit 1.200 mtr.
Teyjat 30 km.
Prehistorische site met graveringen van meer dan 10.000 jaar geleden.
Varaignes 32 km.
13e – 15e eeuws kasteel.
Mareuil 37 km.
Château de Mareuil. Markt op dinsdag.

Château le Verdoyer
24470 Champs Romain, Frankrijk
Tel. : 00-33-553 56 94 64

Website: https://www.verdoyer.fr/nl

GPS-coördinaten Breedtegraad 45°33’05” (Noord)/ Lengtegraad 00°47’41 (Oost)
TomTom-navigatie Frankrijk > Stad: Champs-Romain > Straat: Le Verdoyer

Tip
Camping Château le Verdoyer ligt dicht bij het plaatsje Saint-Saud-Lacoussiére (indien uw navigatie u slechts tot Champs-Romain brengt).

Een safaritent huren of bungalowtent huren in Frankrijk?

Jouw favoriete Juliette-Tentvakantie verblijven hebben nu ook een optie met privé sanitair!

Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Kies de periode die u wilt boeken

TOP