Juliette bruist van de energie in Bretagne!

Waar is Juliette nu aangekomen? De sfeer is anders, de taal is anders. Is zij wel in Frankrijk? Welkom in Breizh, oftewel, welkom in Bretagne. Het mooie schiereiland van Frankrijk waar de trotse Bretonse bewoner ‘Be Breizh’ tegen je roept: ‘veel succes’ met het ontdekken van dit geweldige gebied. Hier doet Juliette nieuwe bruisende energie op!

Het westelijk gelegen schiereiland Bretagne- aan de noordkant begrensd door Het Kanaal en in het zuiden door de Atlantische Oceaan – telt meer dan 1200 kilometer kust. Rotskusten en zandstranden wisselen elkaar af. De regio Bretagne bestaat uit de departementen Côtes-d’Armor, Finistère, Ille-et-Vilaine en Morbihan. De middeleeuwse stad Rennes is de hoofdstad.

In Bretagne is de Keltische cultuur nog altijd sterk aanwezig. Het maakt Bretagne zo heerlijk anders. Als u een traditioneel feest of festival meemaakt waant u zich in vroegere tijden, in het land van de vele legendes. Ook de sfeervolle dorpjes en karakteristieke steden versterken dit gevoel. En wat dacht u van de menhirs en dolmen (hunebedden)? Grote kans dat u er tijdens uw tochten een ontdekt. Of anders ziet u wel een van de vele vuurtorens die hun lichten laten schijnen over de zee en zeelieden waarschuwen.

Ook al ligt Bretagne vrij noordelijk – het regent er echt niet altijd, zoals sommigen denken. Natuurlijk kan er een buitje vallen, maar de zomers zijn vanwege het milde zeeklimaat zacht en matig warm. Heerlijk toch? Ook hierin is Bretagne verrassend anders.

seafoodMaar Juliette is misschien nog wel het meest verrast over de Bretonse keuken. Dat de lekkerste gerechten voornamelijk uit zee komen, zal niemand verbazen. Zeekreeften, een Plateau de Fruits de Mer, oesters en mosselen uit de baai van Mont Saint-Michel… heerlijk. Of wat dacht u van heerlijke vis, direct uit de oceaan? Het water loopt Juliette nu al in de mond.

Bretagne is verrassend anders. Bretagne geeft u bruisende energie. In Bretagne gaan cultuur en natuur naadloos in elkaar over en u geniet er van de vele activiteiten en mogelijkheden die Bretagne u te bieden heeft.

Gaat u méé met Juliette naar Bretagne?

De camping
Juliette heeft met camping Domaine du Logis een zeer mooie en comfortabele camping voor u gevonden die geheel voldoet aan haar hoge kwaliteitseisen.

-Camping Domaine du Logis  
La Chapelle aux Filtzméens – Bretagne