Juliette vertoeft in… de Auvergne!

De Auvergne is een prachtig mooi gebied midden in Frankrijk. De regio bestaat uit vier departementen waar het overal goed toeven is voor een heerlijke vakantie. Het is ook een regio met contrasten en veel verschillende landschappen waardoor het een veelbezochte bestemming is.

Slechts 2,5% van de Franse bevolking woont in de Auvergne, er is dus heel veel ruimte voor natuur en die is in dit deel van Frankrijk dan ook overdonderend aanwezig. De Auvergne maakt deel uit van het Centraal-Massief in het hart van Frankrijk.

Allereerst zijn er de oude vulkanen waarop in de winter zelfs geskied wordt. Maar in de zomer zijn ze het domein voor wandelaars en mountainbikers.

L’Allier is een rivier die zich grillig door het landschap slingert. Plaatsen als Vichy en Moulins zijn een bezoek meer dan waard. In de buurt van Saint-Pourçain ligt een van de oudste wijngebieden van Frankrijk. In Moulins vertrekt een wijnroute van ca 80km die je langs de leukste plekjes brengt.

Dwars door de Auvergne loopt ook de pelgrimsroute naar Santiago de la Compostella en deze passeert tal van historische dorpen en steden met prachtige kerken en kathedralen.

De camping
Hier in de Auvergne heeft Juliette een twee geweldige campings voor u gevonden.

-Camping Château La Grange Fort  
Auvergne